Kuddfodral Ekel - Gåsöga - Deco Nord
Alltid klimatsmarta leveranser

Kuddfodral Ekel - Gåsöga

  • 195 kr
Leveranstid 2-4 arbetsdagar

Vävda kuddfodral i gåsögamönster producerar vi i återvunnen bomull. 100% återvunnen bomull eftersom att återvinna är en självklar del i miljöarbetet och i vårt ...

Artikelnummer: 212-12-2022
Dimensioner: 50 x 50 cm

Vävda kuddfodral i gåsögamönster producerar vi i återvunnen bomull. 100% återvunnen bomull eftersom att återvinna är en självklar del i miljöarbetet och i vårt val av kvalité. Kuddfodral Ekel passar fint i hemmet på soffan. Produceras i Karur, södra Indien med kontroll på hela kedjan. Mått: 50x50.


Bomull vår mest älskade naturfiber, växer som en liten fluffig boll runt fröet på bomullsplantan. Bomull en av våra vanligaste material och odlas bla i Indien. Återvunnen bomull kommer framförallt från spillmaterial och gamla textilier. Denna bomull har därför en miljöfördel eftersom vi använder redan existerande råvara. Bomullsmaterial textilrivs för att få fram fibrerna, de sönder rivna fibrerna spinns sedan till nya trådar. Slitstyrkan försämras något jämfört med nya garner, därav är det fördel att blanda med tex polyester. Ekologisk bomull, GOTS, har hårda restriktioner, bla odlas denna bomull utan bekämpningsmedel och gödningsmedel. Väljer du ekologisk bomull ser du till att bomullsodlaren inte utsätts för några gifter och skyddar lokalsamhället och deras dricksvatten. GOTS, Global Organic Textile Standard En GOTS-certifierad produkt är tillverkad av ekologisk bomull och certifierad i alla steg. GOTS omfattar både sociala och miljömässiga krav. Textilier i återvunnen bomull är mjuka, sköna produkter att använda och tycka om länge. Välj dina textilier med omsorg, det gör vi.


Material: 100% återvunnen bomull. Skötselråd: Tvätt 40°.