Pläd Ekel Vassing - Beige - Deco Nord
Alltid klimatsmarta leveranser

Pläd Ekel Vassing - Beige

  • 300 kr
Leveranstid 2-4 arbetsdagar

Klassisk pläd i våffelstruktur med vacker handknuten tofskant. Denna sköna pläd är perfekt som en fin mys-pläd i soffan. Vacker i hemmet och skön för sinnet. Pr...

Artikelnummer: 203-81-2021
Dimensioner: 130 x 170 cm

Klassisk pläd i våffelstruktur med vacker handknuten tofskant. Denna sköna pläd är perfekt som en fin mys-pläd i soffan. Vacker i hemmet och skön för sinnet. Producerad av återvunnen bomull, är ett medvetet val av material. Återanvändning bidrar till minimering av miljöpåverkan. Mått 130x170.


Bomull vår mest älskade naturfiber, växer som en liten fluffig boll runt fröet på bomullsplantan. Bomull en av våra vanligaste material och odlas bla i Indien. Återvunnen bomull kommer framförallt från spillmaterial och gamla textilier. Denna bomull har därför en miljöfördel eftersom vi använder redan existerande råvara. Bomullsmaterial textilrivs för att få fram fibrerna, de sönder rivna fibrerna spinns sedan till nya trådar. Slitstyrkan försämras något jämfört med nya garner, därav är det fördel att blanda med tex polyester. Ekologisk bomull, GOTS, har hårda restriktioner, bla odlas denna bomull utan bekämpningsmedel och gödningsmedel. Väljer du ekologisk bomull ser du till att bomullsodlaren inte utsätts för några gifter och skyddar lokalsamhället och deras dricksvatten. GOTS, Global Organic Textile Standard En GOTS-certifierad produkt är tillverkad av ekologisk bomull och certifierad i alla steg. GOTS omfattar både sociala och miljömässiga krav. Textilier i återvunnen bomull är mjuka, sköna produkter att använda och tycka om länge. Välj dina textilier med omsorg, det gör vi.


Material: 100% återvunnen bomull. Skötselråd: Tvätt 40°.