Aspen 200 x 300 - Deco Nord
Alltid klimatsmarta leveranser

Aspen 200 x 300

  • 7 595 kr
Leveranstid 2-4 arbetsdagar

Tålig jute och sisalmatta som passar bra där slitaget är stort.Genom sin tätt vävda struktur uppnår sisalmattan en ovärderlig slitstyrka och kvalitet som garant...

Artikelnummer: 900-4800-23
Dimensioner: 200 x 300 cm

Tålig jute och sisalmatta som passar bra där slitaget är stort.

Genom sin tätt vävda struktur uppnår sisalmattan en ovärderlig slitstyrka och kvalitet som garanterar att mattan kommer att hålla i många år framöver. Detta, i kombination med en väv som fångar upp sand och små gruskorn, gör att dessa mattor passar i utrymmen med högt slitage, såsom i hallen och kök där livet ständigt flödar. Dessutom tål sisal, liksom jute, en mindre mängd fukt, vilket ytterligare förstärker dess långlivade karaktär. 

Aspen bidrar till hemmet med praktisk funktion och sofistikerad stil, som är helt naturlig.


Jute är en mycket slitstark, lång och mjuk fiber. Växterna skördas för hand och fibern utvinns från juteplantans stjälk. Det är en lättodlat växt som kräver lite gödning, bekämpningsmedel och vatten. Jute fibern är biologisk nedbrytbar, återvinningsbar och därmed miljövänlig. Jutefiber spinns för hand till vackra garner. Olika naturliga texturer vävs för hand för att skapa unika eleganta mattor. Mattor tillverkade i jute i neutrala toner skapar vacker och lugn känsla i alla utrymmen. Sisal är en av världens starkaste naturfiber. Sisal kommer från bladen på Agave plantan som växer bla i Tanzania, Afrika. För att få fram det vackra garnet slås löven sönder tills endast fibrerna blir kvar, resterande tvättas bort. Fibrerna tvätta, torkas i solen och kammas därefter. Mattor i sisal är väldigt tåliga och slitstarka. Passar utmärkt på ytor som har hög trafik. De gör hemtrevligt och en praktiskt fördel är att de är smutsavvisande. Vi har ett långsiktigt samarbete med ett fantastiskt familjeföretag i Alleppey, Kerala, Indien. En stark producenten av naturliga kvalitetsprodukter tillverkade av kokos, jute & sisal. Att följa de högsta sociala och etiska standarderna är en självklarhet.