Jute/Sisal Granit Dörrmatta - Deco Nord
Alltid klimatsmarta leveranser

Jute/Sisal Granit Dörrmatta

  • 695 kr
Leveranstid 2-4 arbetsdagar

Tålig dörrmatta med kantband producerad av naturfibern jute och sisal, juten är infärgad i svart och sisal i naturfärg. Dörrmatta försedd med naturgummi på baks...

Artikelnummer: 85-SJ-2
Dimensioner: 60 x 90 cm

Tålig dörrmatta med kantband producerad av naturfibern jute och sisal, juten är infärgad i svart och sisal i naturfärg. Dörrmatta försedd med naturgummi på baksidan som gör att den ligger stadigt på golvet. 


Jute är en mycket slitstark, lång och mjuk fiber. Växterna skördas för hand och fibern utvinns från juteplantans stjälk. Det är en lättodlat växt som kräver lite gödning, bekämpningsmedel och vatten. Jute fibern är biologisk nedbrytbar, återvinningsbar och därmed miljövänlig. Jutefiber spinns för hand till vackra garner. Olika naturliga texturer vävs för hand för att skapa unika eleganta mattor. Mattor tillverkade i jute i neutrala toner skapar vacker och lugn känsla i alla utrymmen. Sisal är en av världens starkaste naturfiber. Sisal kommer från bladen på Agave plantan som växer bla i Tanzania, Afrika. För att få fram det vackra garnet slås löven sönder tills endast fibrerna blir kvar, resterande tvättas bort. Fibrerna tvätta, torkas i solen och kammas därefter. Mattor i sisal är väldigt tåliga och slitstarka. Passar utmärkt på ytor som har hög trafik. Det blir enkelt hemtrevligt och en praktiskt fördel är att de är smutsavvisande. Vi har ett långsiktigt samarbete med ett fantastiskt familjeföretag i Alleppey, Kerala, Indien. En stark producenten av naturliga kvalitetsprodukter tillverkade av kokos, jute & sisal. Att följa de högsta sociala och etiska standarderna är en självklarhet.


Material: Jute/Sisal. Naturgummi. Skötselråd: För att få bort smuts, dammsug eller skaka mattan. Få bort fläckar, rekommenderar vi att använd en fuktig trasa eller liknande. Bör INTE blötläggas. Undvik direkt solljus för att behålla färgen på bästa sätt.