Disa Jute/Sisal Gångmatta, 80x140 - Deco Nord
Alltid klimatsmarta leveranser

Disa Jute/Sisal Gångmatta, 80x140

  • 1 695 kr
Leveranstid 2-4 arbetsdagar

Tålig gångmatta i naturfibern jute och sisal. Gångmatta försedd med naturgummi på baksidan som gör att den ligger stadigt på golvet. Disa kommer i färgen ljus m...

Artikelnummer: 900-2552-1
Dimensioner: 80 x 140 cm

Tålig gångmatta i naturfibern jute och sisal. Gångmatta försedd med naturgummi på baksidan som gör att den ligger stadigt på golvet. Disa kommer i färgen ljus melange.

Sisal, som är den storväxta, örtartade växten som tagit mattbranschen med storm, utmärker sig som en av världens mest starka naturfibrer. På så vis är våra sisal- och jutemattor exemplariskt hållfasta. Genom sin tätt vävda struktur uppnår sisalmattan en ovärderlig slitstyrka och enastående kvalitet som garanterar att mattan kommer att hålla i många år framöver.

 Med en väv som fångar upp sand och små gruskorn, passar dessa mattor i utrymmen med högt slitage, såsom i hallen och kök där livet ständigt flödar. Dessutom tål sisalmattan en mindre mängd fukt, vilket ytterligare förstärker dess långlivade karaktär. Denna naturliga matta bidrar till hemmet med praktisk funktion och sofistikerad stil.


Jute är en mycket slitstark, lång och mjuk fiber. Växterna skördas för hand och fibern utvinns från juteplantans stjälk. Det är en lättodlat växt som kräver lite gödning, bekämpningsmedel och vatten. Jute fibern är biologisk nedbrytbar, återvinningsbar och därmed miljövänlig. Jutefiber spinns för hand till vackra garner. Olika naturliga texturer vävs för hand för att skapa unika eleganta mattor. Mattor tillverkade i jute i neutrala toner skapar vacker och lugn känsla i alla utrymmen. Sisal är en av världens starkaste naturfiber. Sisal kommer från bladen på Agave plantan som växer bla i Tanzania, Afrika. För att få fram det vackra garnet slås löven sönder tills endast fibrerna blir kvar, resterande tvättas bort. Fibrerna tvätta, torkas i solen och kammas därefter. Mattor i sisal är väldigt tåliga och slitstarka. Passar utmärkt på ytor som har hög trafik. De gör hemtrevligt och en praktiskt fördel är att de är smutsavvisande. Vi har ett långsiktigt samarbete med ett fantastiskt familjeföretag i Alleppey, Kerala, Indien. En stark producenten av naturliga kvalitetsprodukter tillverkade av kokos, jute & sisal. Att följa de högsta sociala och etiska standarderna är en självklarhet.


Material: Jute/Sisal. Naturgummi. Skötselråd: För att få bort smuts, dammsug eller skaka mattan. Få bort fläckar, rekommenderar vi att använd en fuktig trasa eller liknande. Bör INTE blötläggas. Undvik direkt solljus för att behålla färgen på bästa sätt.